top of page

Propuneri de îmbunătățire a protecției polenizatorilor Indexul Polenizator și Eco-schema Polenizator

Updated: Mar 18, 2021




Polenizatorii, nu numai albinele, ci și alte specii, sunt aliații noștri esențiali în menținerea unui sistem de producție alimentară durabil și productiv, precum și a rezilienței ecosistemelor. Curtea de Conturi Europeană a denunțat ineficiența politicilor publice care vizează protejarea polenizatorilor [1] [2]. Pentru a contribui la îmbunătățirea acestei situații, BeeLife European Beekeeping Coordination propune două măsuri specializate, destinate să sprijine polenizatorii pe termen mediu și lung: Indexul Polenizator (Politica Agricolă Comună și alte politici care afectează peisajul) și Eco-schema Polenizator (PAC).


Mai jos găsiți două fișe de informații specializate, fiecare axată pe una dintre aceste două propuneri. Acestea prezintă noțiunile lor principale, funcțiile de bază, obiectivele și potențialul Indexului Polenizator al Eco-schemei Polenizator.



1) Indexul Polenizator - O propunere de măsurare a impactului Politicii Agricole Comune și al altor politici care afectează peisajul:



2) Eco-schema Polenizator - O propunere de stimulare a condițiilor benefice pentru polenizatori în cadrul Politicii Agricole Comune:






bottom of page